Regio Zuid West heet je graag welkom!

Breng nu een bezoek aan onze prachtige regio

Waarom je regio Zuid West zeker moet bezoeken:


Rijke historie

Bijzondere monumenten en bezienswaardigheden sieren deze regio! Beleef de geschiedenis en bezoek één van deze bezienswaardigheden, variërend van de Waterpoort, Watertorens en Luchtwachttoren tot monumentale Stadhuizen, Raadhuizen, trap- en halsgevels en monumentale boerderijen en landhuizen.


Ruimte en rust

Watersporters, gezinnen, wandelaars, fietsers, cultuurliefhebbers en natuurminnaars kunnen hier heel goed terecht. Hier vind je water, strand en bos op een korte afstand van elkaar. Fiets- en wandelpaden wisselen elkaar af met vergezichten en pittoreske dorpjes. Een strandvakantie in een bosvilla, met de boot of op een camping, het kan allemaal prima.


Sport en activiteiten

Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor sport en spel, zo kun je de zeilsport beleven op alle manieren. Wat denk je van kitesurfen, fly-boarden maar je kunt ook een prachtige kanotocht maken of met een (electrisch aangedreven) sloep de omgeving verkennen.  Ook kun je mountainbiken, fietsen, wandelen, een segway tour maken…. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan hier!


Wat u zoal kunt doen in onze regio


Klik op een link om meer informatie te krijgen van alle mogelijkheden binnen deze Friesland regio!

Blijf op de hoogte


Blijf up-to-date van alles omtrent onze regio door ons te volgen sociale media! Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste evenementen en de beste arrangementen en acties in Friesland.

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.