maak kennis met het boerenleven vanaf het begin van de vorige eeuw tot nu.


De oude monumentale boerderij stamt uit 1850 en wordt al drie generaties door de Familie Eppinga bewoond.

De oude monumentale boerderij stamt uit 1850 en wordt al drie generaties door de Familie Eppinga bewoond. Hedendaagse bewoner Willem Eppinga is een groot verzamelaar van oud ‘boeren ark’. Dit verzamelen doet hij al tientallen jaren, eigenlijk al zijn hele leven.Een echt boereneeuw museum waar u kennis maakt met het boerenleven vanaf het begin van de vorige eeuw tot nu.

Overzichtelijk gerangschikt en voorzien van fraaie illustraties vindt u een schitterende verzameling landbouwwerktuigen en gebruiksvoorwerpen van weleer.Veel werk is er verzet om de oude boerderij buitenom op te knappen en in oude staat te herstellen.
Geopend van 18 juni t/m 1 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen met rondleiding, het gehele jaar door op afspraak, eventueel ook op een avond.

Gaasterlands Streek Museum EppingaSate
Jac. Boomsmastraat 52
8565 GJ Sondel
0514-602332
www.riedo.nl zoeken op Eppinga

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.