Krijg een indruk hoe vroeger maar ook nu het waterpeil beheert wordt


Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn.

Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen indien dit noodzakelijk is. In het bezoekerscentrum krijgt u een prima indruk hoe vroeger maar ook nu het waterpeil beheert wordt. De gids die u rondleidt bij het stoomgemaal vertelt u kundig over de werking het gemaal maar ook over het prachtige gebouw.

Ir. DF Woudagemaal

Gemaalweg 1
8531 PS Lemmer
Telefoon: (0514)561814
email: info@woudagemaal.nl
website: www.woudagemaal.nl

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.