Kom en beleef de kerkelijke kunst van het pittoreske Workum


Op 30 maart 1983, nu meer dan dertig jaar geleden, richtten vanuit verschillende delen van de stad een aantal heren en dames hun schreden naar het grote statige herenhuis aan het Noard van voorheen de familie Gaastra, de koffie- en theehandelaren.

Op 30 maart 1983, nu meer dan dertig jaar geleden, richtten vanuit verschillende delen van de stad een aantal heren en dames hun schreden naar het grote statige herenhuis aan het Noard van voorheen de familie Gaastra, de koffie- en theehandelaren. Maar al enkele decennia had het huis de notaris van Workum woonruimte geboden en was er tevens zijn kantoor in gevestigd. Op die bewuste 30e maart, de naamdag van St. Quirinus, was notaris Fokke Tuinstra met zijn gezin de bewoner van het pand. De bezoekers vervoegden zich bij hem om het Museum kerkelijke kunst op het Noard daadwerkelijk op te richten en dat geschiedde middels het passeren van de oprichtingsakte.

Museum Kerkelijke Kunst
Noard 173
8711 AE Workum
0515 542023
www.kerkelijkekunst.workum.nl

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.