Cultuur


De uitstraling van Zuidwest Friesland wordt voor een belangrijk deel bepaald door het aanwezige erfgoed.

Het prachtige cultuurlandschap met de historische dorpen en steden vormt het silhouet van deze regio in Zuidwest Friesland. Een groot deel van het gebied is gelegen in het Nationaal Landschap Zuidwest-Friesland en er zijn maar liefst zestien beschermde stads- en dorpsgezichten. Wie langs de smalle grachtjes en monumentale panden van de dorpen en stadjes in Zuidwest Friesland loopt, proeft de sfeer van vroegere tijden. Eén van de oudste en meest bekende monumenten in de gemeente is de Sneker Waterpoort die in 2013 vierhonderd jaar bestaat. De Waterpoort was onderdeel van de stadsmuur rond Sneek, waarvan de bouw rond 1492 begon. De klok van de poort liep en loopt vijf minuten voor. Dit gebeurde met opzet om de mensen vroeger in de gelegenheid te stellen om in die vijf minuten de stad nog binnen te gaan of te verlaten.

 

Pagina delen:  


Evenementen


In Zuidwest Friesland worden vele evenementen voor jong en oud georganiseerd….

Musea


 

Het Zuidwesten van Friesland telt heel veel musea. Ieder museum heeft een eigen site met een schat aan informatie.
Lees meer….

fiets, vaar & wandelroutes


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.