Op een afstand van 40 kilometer heb je alle elementen van de natuur bijeen: strand, klei, veen en bos.


Fietsen in Zuidwest Friesland is een feest. Op een afstand van 40 kilometer heb je alle elementen van de natuur bijeen: strand, klei, veen en bos.

fietsen - kopieFietsen in Zuidwest Friesland is een feest. Op een afstand van 40 kilometer heb je alle elementen van de natuur bijeen: strand, klei, veen en bos. Met het fietsroutenetwerk maakt de provincie het makkelijk zelf fietsroutes te maken. Je verbindt de fietsknooppunten zelf met elkaar en maakt zo die route die je wilt fietsen. Hoe werkt dit? Je fietst naar het startknooppunt naar keuze. Makkelijk te vinden, want het fietsroutenetwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt. Pijlen wijzen de richting, ook naar het volgende, meest dichtbij gelegen knooppunt. Geen fiets bij je? Geen probleem! In de omgeving zijn een groot aantal verhuurbedrijvenaanwezig. Ook zijn er diverse trekkershutten beschikbaar die van alle gemakken zijn voorzien en tegen een aantrekkelijk tarief gehuurd kunnen worden voor een sfeervolle overnachting in de natuur.

meer fietstochten

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.