Bijna nergens anders in Nederland kun je zo heerlijk fietsen en wandelen.


Hier wandel je door de historie van het gebied. Verschillende routes leiden over jaagpaden, langs klokkenstoelen, spoor- en tramwegen en oude terpdorpjes.

Bijna nergens anders in Nederland kun je zo heerlijk fietsen en wandelen en toch het ultieme watersportgevoel beleven als in dit gebied. De speciale combinatie van terpen en dijken, meren, bossen en de IJsselmeerkust maken het een bijzonder mooi gebied.

Hier wandel je door de historie van het gebied. Verschillende routes leiden over jaagpaden, langs klokkenstoelen, spoor- en tramwegen en oude terpdorpjes. Fietsen doe je aan de hand van het unieke fietsknooppunten netwerk. Zo bepaal je zelf je route en het aantal kilometers dat je wilt fietsen. Maar, er zijn ook verschillende routes voor je uitgestippeld, zoals de Havenstedenroute, de Elfstedenroute en de Lege Geaen route. Stap je liever op een elektrische fiets of scooter? In het gebied zijn een groot aantal verhuurbedrijven aanwezig. De fietsknooppunten- kaarten, routes en magazines zijn te koop bij de toeristische informatiepunten of kijk op www.beleefFriesland.nl/watersport.

Het gebied Zuidwest Fryslân is sinds 2006 een Nationaal Landschap. Het rijk heeft 20 unieke landschappen in Nederland die status geven. Het kent verschillende contrasterende landschappen: het vlakke kleigebied met dijken en terpdorpen in het noorden, het zeer open veenweidegebied rondom de Friese meren, de deels beboste stuwwal van Gaasterland en de IJsselmeerkust.

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.