De Friese Meren is één van de belangrijkste recreatiegebieden in West-Europa.


De Friese Meren is één van de belangrijkste recreatiegebieden in West-Europa. Het gebied oefent ieder jaar weer grote aantrekkingskracht uit op duizenden watersporters en natuurliefhebbers.

Veel meren zijn op natuurlijke wijze ontstaan als gevolg van het binnendringen van zeewater. Ook mensenhanden hebben hun invloed gehad door de winning van turf en zout. Het merengebied is hét visitekaartje van Friesland. De combinatie van toerisme en ongerepte natuur gaan prima samen en zijn een goede basis voor een geslaagd verblijf. De Friese IJsselmeer kust is een 5000 hectare groot natuurgebied dat bestaat uit graslanden, rietvelden, moerassen, schelpenbanken en ondiep water. Een deel van de kuststrook is aangewezen tot Natuurmonument, vanwege de talloze vogels die er broeden. Naast genieten van water en strand is ook een wandeling door dit gebied zeker de moeite waard.

Pagina delen:  


Musea


 

Het Zuidwesten van Friesland telt heel veel musea. Ieder museum heeft een eigen site met een schat aan informatie.
Lees meer….

fiets, vaar & wandelroutes


Evenementen


In Zuidwest Friesland worden vele evenementen voor jong en oud georganiseerd….

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.