oneindig veel watersport plezier


In Zuidwest Friesland kun je op vele manieren sportief bezig zijn. Alles is mogelijk: van sportief zeilen met een open zeilboot en luieren aan boord van een motorjacht tot wind- en kitesurfen aan de IJsselmeer kust. Maar ook aan de wal zijn er vele activiteiten. Trek de wandelschoenen aan en ontdek de unieke wandelroutes over kerkpaden en dijken naar de vogelkijk hutten. Het is ook heerlijk fietsen langs meren, door bossen en landerijen. Met het fietsroute netwerk kunt u de mooiste routes uitstippelen. Friesland inspireert en biedt heel veel vakantieplezier. Voor de allerkleinste zijn er prachtige strandjes met zwemgelegenheid bij de meren en natuurlijk aan de IJsselmeer kust. Onder alle jaargetijden vallen ook herfst en winter. Dat is de tijd om van de prachtige natuur met de vele trekvogels te genieten. Als de wintervorst zich aanmeld en de plassen en vaarten weer voldoende ijs hebben, dan binden we de schaatsen weer onder.

Veelzijdig zeilplezier
Met z’n tweeën een meerdaagse vaartocht maken of zomaar een middagje lekker zeilen? De Valk is een ideale open zeilboot voor actief varen. Met ruim zes meter lengte is de boot groot genoeg om er met 4 personen in te slapen. Stabiel en gemakkelijk te zeilen.

Sloep
Met de hele familie er op uit, aanleggen waar je wilt, een terrasje pikken een ijsje voor onderweg, alles is mogelijk! De sloep geeft vrijheid en is een gemakkelijk te varen boot. Sloepen zijn er in
diverse afmetingen en uitvoeringen te huur, zowel met dieselaandrijving als elektrisch voor fluisterstil varen.

Suppend langs de elfsteden
Stand Up Paddle (SUP) is ’s werelds snelst groeiende watersport. Staand op een groot surfboard ga je al peddelend door het water. Suppen kan overal: in grachten, sloten, meren of op zee. Sinds 2011 is er zelfs een SUP-Elfstedentocht.

Windsurfen
Hou je van snelheid ga dan windsurfen. Friesland heeft schitteren lokaties, op de windrijke meren en wil je echt sensationeel dan aan de IJsselmeerkust. Bij de vele zeilscholen kun je ook surflessen volgen.

Kitesurfen
Niet voor niets wordt de Friese IJsselmeer kust aangemerkt als de mooiste Kitesurf locatie van Europa. De locaties kenmerken zicht o.a. door ondiep water (geen zwemmers), rustige strandjes en volop accommodatie mogelijkheden.

Skûtsjes
Vaar eens een dagje mee op een echt fries skútsje, bedwing de fok en help bij het zeilen hijsen en sta zelf eens aan het roer van zo’n machtig schip. De schipper vertelt je alles over het schippersbestaan aan boord van deze oude Friese platbodems.

Met ’n kano erop uit !
Met z’n tweeën een meerdaagse vaartocht maken of zomaar een middagje lekker zeilen? De Valk is een ideale open zeilboot voor actief toer varen. Met ruim zes meter lengte is de boot groot genoeg om er met 4 personen in te slapen. Stabiel en gemakkelijk te zeilen.

Zeiljacht
Met de hele familie er op uit, aanleggen waar je wilt, een terrasje pikken een ijsje voor onderweg, alles is mogelijk! De sloep geeft vrijheid en is een gemakkelijk te varen boot. Sloepen zijn er in diverse afmetingen en uitvoeringen te huur, zowel met
dieselaandrijving als elektrisch voor fluisterstil varen.

Motorboot
Of er nu wel of geen wind is met een motorboot maakt het niet uit. je beschikt over alle comfort om onder alle weersomstandigheden te genieten. Motorboten huur je in alle soorten en maten.

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.