Ontdek de prachtige vaarroutes van Zuidwest Friesland


Prachtige vaarroutes door het Friese waterlandschap.

????????????????????????????????????

Bij de waterpoort in Sneek

 

Sudwest_vaartocht 

Je kunt hierboven de mooiste vaarroute van Zuidwest-Friesland downloaden. De tocht is een ‘staande mast route’. De vaarroute gaat over de Friese meren en over kleine vaarten waarvan de Wymerts tussen Boslward en IJlst, met zijn rietkragen en kleine dorpjes en bruggen, een van de mooiste is van Friesland (bruggen gratis). De brugwachters heten je er van harte welkom: Sudwest_vaartocht (in pdf)

 

middelsee-vaartocht (1)

De historische Middelseerûte, onderdeel van de Elfstedentochtroute, was lang geleden al een belangrijke vaarverbinding tussen Leeuwarden en Sneek. Nu is het voor motorboten en zeilboten met een goed strijkbare mast een prima alternatief voor het drukke Prinses Margrietkanaal. Vaarwegen zijn verdiept, bruggen verhoogd en nieuwe aanlegplaatsen gerealiseerd. Hiermee is het een prima vaarroute geworden die regelmatig kan worden afgewisseld met activiteiten op de wal.
Deze route kronkelt langs het oude kweldergebied van de voormalige Middelsee en is toegankelijk voor boten met een maximale kruiphoogte van 2,40 m (afhankelijk van het waterpeil) en een diepgang van 1.30 m. Uitstapjes naar Franeker en Bolsward zijn op deze route ook mogelijk. Over enkele jaren is de Middelseerûte van Leeuwarden tot aan Sneek ook per fiets af te leggen.
middelsee-vaartocht (1) (in pdf)

 

Lees hier meer vaarroutes …

 

Pagina delen:  


fiets, vaar & wandelroutes


Musea


 

Het Zuidwesten van Friesland telt heel veel musea. Ieder museum heeft een eigen site met een schat aan informatie.
Lees meer….

Evenementen


In Zuidwest Friesland worden vele evenementen voor jong en oud georganiseerd….

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.