De Slotplaats
Bakkeveen
De Slotplaats in Bakkeveen, Inspirationsort, Speisen, Heiraten, Tagungen, Veranstaltungen
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Alle 6-Bilder anzeigen
Das jahrhundertealte Anwesen De Slotplaats Bakkeveen mit restauriertem Schlossbauernhof ist mit seinen Gärten und großen Wäldern ein wunderschöner Ort für eine maßgeschneiderte Hochzeit, ein schmackhaftes Mittagessen, High Tea, ein entspanntes Abendessen mit lokalen Zutaten oder neue Einsichten während einer Besprechung und frische Erholung.
Entdecke, wo du bist. Schmecke, wo du isst.
Das Restaurant De Slotplaats kocht mit geschmackvollen, ehrlichen Zutaten von lokalen (Bio-)Erzeugern und Herstellern. Gemüse spielt die Hauptrolle, mit einem Verhältnis von 80% pflanzlich und 20% tierisch. Zutaten werden so weit wie möglich lokal bezogen. Das kommt dem Geschmack und Nährwert zugute und ist ein faires Geschäftsmodell für die Bauern. Eine kurze, nachhaltige und rentable Lebensmittelkette, dafür wollen wir uns einsetzen.
Wir sind Mitglied bei Dutch Cuisine, Euro-Toques Nederland und Circulair Friesland und darauf sind wir stolz.
The GreenGuide bewertet uns mit 3 Radieschen.
Inspirationsort
Regelmäßig finden in und um De Slotplaats lustige und inspirierende Aktivitäten statt. Schön zu tun mit Familie, Freunden, Kollegen und Dorfbewohnern. Oder komme allein und triff neue Leute!
Möchtest du De Slotplaats als Veranstaltungsort nutzen? Das ist auch möglich! Lass es uns wissen, dann prüfen wir gemeinsam, ob die Veranstaltung und De Slotplaats zusammenpassen.
Nachhaltiger Unternehmer
Bei De Slotplaats hat Nachhaltigkeit einen hohen Stellenwert!
-
Förderung der Artenvielfalt
Restaurant De Slotplaats kookt met smaakvolle, eerlijke ingrediënten van lokale (bio) telers. Groenten spelen de hoofdrol, met 80% plantaardig en 20% dierlijk. Ingrediënten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht (provincie Friesland), wat de smaak, voedingswaarde en het verdienmodel van de boer ten goede komt. Een korte, duurzame en renderende voedselketen is ons doel. Duurzaamheid is verweven in ons DNA: zorgvuldige omgang met medewerkers, composteren van groenteresten en lokaal keramiek servies. Deze aanpak resulteerde in een nominatie voor de Gaia Green Awards 2024, een erkenning voor horecabedrijven die uitblinken in verduurzaming. Wij zijn omgeving door de bossen van Natuurmonumenten en onze tuin is heel biodivers aangelegd. Er groeien veel inheemse kruiden en planten. Wij zijn bezig om onderdeel te worden van het project 'biodiversiteit op je bord' van Dutch Cuisine. In dit project wordt gekeken naar je bedrijfsvoering, inkoop, leveranciers, en in hoeverre dat bijdraagt aan biodiversiteit.
-
Nachhaltige Wassernutzung
Water dat wij serveren in het restaurant is van Earth Water Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. 100% van de nettowinst die wordt gerealiseerd met de verkoop de flessen water, wordt afgedragen om waterprojecten te financieren. Het wordt geïnvesteerd in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Regenwater wordt gebruikt voor onze tuin.
-
Erneuerbare Energiequellen
In al onze communicatie benadrukken wij onze duurzame werkwijze. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook bij het maken van een reservering voor het diner, waarbij wij gasten op het hart drukken dat annuleren van een reservering grote consequenties heeft en tijdig moet gebeuren. Er wordt inkoop gedaan op basis van het aantal gasten, en als je dan zo maar niet komt ... dan betekent dat nogal wat. Wij serveren op zondag ons no-waste menu, waarbij we koken met wat nog voorradig is in de koeling. Zo gooien we niets (of veel minder) weg en heeft de gast een scherpe prijs voor het diner, win-win denken wij. Geen blocnotes en pennen bij een vergadering. Het zijn soms kleine dingen.
-
Materialverwendung
Dutch Cuisine, Circulair Friesland, Gaia Green Award 2024 (publieks- en restaurantprijs), 3 radijzen bij de Greenguide (beste groenterestaurants). In ons restaurant wordt aan onze gasten per gerecht toegelicht waar het uit bestaat, en waar de ingrediënten vandaan komen. Er ligt een flyer op tafel waarin we dat nog eens benadrukken en (in ontwikkeling) kaartjes per gerecht maar daarop de afstanden vanaf het restaurant van de gebruikte ingrediënten. Via de website is te zien dat wij zijn aangesloten bij Dutch Cuisine en Circulair Friesland en de vermelding in the Green Guide. Ook laten we zien hoe lokaal, lokaal eigenlijk is. Door letterlijk het aantal km's te vermelden van de ingrediënten die worden gebruikt in onze gerechten. Het organiseren van de popup diners deze zomer en najaar zijn een voorbeeld van hoe wij onze gasten laten zien en ervaren waar onze producten vandaan komen. Een kennismaking met de leverancier, de producten en daarna dineren van genieten an gerechten waarin alles is verwerkt. In onze video serie: de boer op met Auke en Jouke gaan we langs bij lokale ondernemers en gaan met hun het gesprek aan, wat gaat goed, wat kan beter. Het Koetshuis herbergt de winkel van De Slotplaats, daarin verkopen wij alleen prachtige lokale producten, ambachtelijk vakmanschap. Samen kunnen we een prachtige maakindustrie creëren waar de liefde in de producten voelbaar is. Naast de lokale parels is er een unieke collectie aan boeken op het gebied van bos, bewustwording en voeding.
-
Geld als Mittel zur Schaffung sozialen und ökologischen Werts
Van elke euro die wordt besteed bij De Slotplaats maken wij € 0,10 cent over naar Natuurmonumenten, die het rechtstreeks in onze mooie omgeving investeert. Zo maken we De Slotplaats samen nog mooier.
-
Stärkung von Gesundheit und Wohlbefinden
Bij de keuze voor de gerechten op onze menukaart bekijken we altijd of iets voedt (en niet alleen vult) en maken wij gebruik van (bio) lokale ingrediënten waar mogelijk. Bij De Slotplaats is ruimte om te ademen, te zijn. We noemen onszelf niet voor niets een inspiratielocatie. Wij geloven dat samenwerken (of dat nu collega's of leveranciers zijn) alleen werkt op basis van vertrouwen en verbinding en gedeelde intrinsieke waardes.
-
Stärkung der Gesellschaft und Kultur
Bij De Slotplaats mag iedereen mee doen. Er is ruimte voor eigen inbreng en collega's worden ingezet en gewaardeerd om de kwaliteiten die zij hebben. Dat betekent ook dat wij als een samenwerking niet stroomt, wij afscheid nemen. Ruimte maken voor dat wat wél werkt (voor alle partijen). Wij werken ook samen met mensen uit de dagbesteding van een zorgboerderij. Landgoed De Slotplaats is cultureel erfgoed en we delen dat graag met iedereen.
Hier finden Sie De Slotplaats
De SlotplaatsFoarwurker Wei 3
9243 JZ Bakkeveen Route planen
vanaf jouw locatie