Direkt zum Hauptinhalt
Karte Favoriten 0

Meindert Talma

Bibliotheek Drachten, Drachten

Meindert Talma maakt muziek en vertelt over het cadeauboek dat hij speciaal voor de Fryske Boekewike geschreven heeft.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

In het kader van de Fryske Boekewike - van 2 t/m 10 november – speelt Meindert Talma muziek en vertelt hij over het cadeauboek ‘Wynroas’ dat hij speciaal voor de Fryske Boekewike geschreven heeft; een autobiografische, tragikomische novelle met een dramatisch einde. In 1999 debuteerde Meindert met de autobiografische roman Dammen met ome Hajo, dat in 2022 in het Fries verscheen.  

Meindert Talma is muzikant, zanger en schrijver. Tot nu toe verschenen sinds 1997 zestien zeer eigenzinnige en goed ontvangen cd’s van zijn hand. Meindert Talma speelde solo en met begeleidingsbands in vele bekende zalen van Nederland en België. Ook was hij te zien op festivals als Lowlands, Into the Great Wide Open, Zwarte Cross, Crossing Border, Eurosonic/Noorderslag, Oerol en Noorderzon.  
 
Aanvankelijk trad hij op met Meindert Talma & the Negroes, later ook vaak solo of met bands in wisselende samenstellingen (o.a. met de Rode Kaarten en The Melisma Saxophone Quartet). Sinds medio 2016 treedt Talma weer op met een vaste band, na het verschijnen van de cd Jannes van der Wal. Meindert heeft daarnaast vier romans gepubliceerd, maar ook een dichtbundel en een interviewboek.   

De toegang is gratis, reserveer wel een plek.

Wann:
5 november
Entfernung zu Ihrem Standort:

Hier finden Sie Bibliotheek Drachten

Bibliotheek Drachten
Museumplein 1
9203 DD Drachten
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse