Leg de Elfstedenroute af!

Ontdek de prachtige steden van Friesland

Leg de prachtige Elfstedenroute af!


Friesland kent 11 steden. Ontdek ze allemaal tijdens de Elfstedenroute. Beleef de route per fiets, per auto of motor, per boot, per sloep of al wandelend. Onderweg zijn er uitstekende mogelijkheden voor overnachten.

De Elfstedenroute per fiets

Om de Elfstedenroute per fiets af te leggen, kun je het beste de route over meerdere dagen verdelen en overnachten in één van de prachtige accommodaties die Friesland rijk is. Wil je slechts een deel van de steden aandoen tijdens het fietsen? Ook dat is natuurlijk geen probleem! Je kunt de route zelf samenstellen. Ontdek prachtige steden zoals Bolsward, Leeuwarden en Sneek en geniet onderweg van de afwisselende omgeving. Combineer je fietstocht met lekker eten en eet elke avond op een andere locatie. Met een E-Bike kun je ook de Elfstedenroute ook fietsen. Als je hier je e-bike huurt is het zelfs mogelijk om je fiets op een andere locatie weer in te leveren zodat je niet perse een rondje hoeft te maken.

De Elfstedenroute per auto of motor

Wil je met je eigen auto of motor de route in Friesland afleggen? Ook dit is geen enkel probleem! Plan een paar dagen in Friesland en overnacht in een hotel of B&B, op een camping of op een vakantiepark. Er zijn prachtige vakantieparken aan het water of midden in de natuur. De complete route is zo’n 240 kilometer. Een kleiner stuk van de route verkennen is natuurlijk ook mogelijk. Ontdek het mooie Friesland vanuit je auto of vanaf je motor en vergeet niet te stoppen bij de interessante bezienswaardigheden en heerlijke restaurants!

De Elfstedenroute per boot

Heb je een eigen boot of ga je in Friesland een boot huren? Met een boot kun je grote delen van de Elfstedenroute en andere vaarroutes varen. Hierbij ontdek je prachtige rivieren en meren die het landschap van Friesland mooi weergeven. Overnachten is mogelijk op één van de vakantieparken waar je met een boot kunt aanleggen.

Kom jij langs in Friesland? Doe dan de Elfstedenroute. Ga per boot, fiets, auto, motor of ga wandelend! Je ontdekt de mooiste plekjes van de provincie en kunt ondertussen genieten van heerlijk eten en drinken in de goede restaurants.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.