Ontdek de prachtige Waddeneilanden!

Beleef Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Ontdek de prachtige Waddeneilanden vanuit Friesland


Laat alles achter je, letterlijk en figuurlijk. Vanaf de veerboot zie je in de verte zeehonden zonnen op een zandplaat. In de lucht krijsen de meeuwen. Op de Waddeneilanden ervaar je rust en ruimte. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer. Je kunt er eindeloos fietsen door de duinen, of heerlijk wandelen langs het strand.

De Waddeneilanden zijn stuk voor stuk prachtig! Drie van de vijf eilanden zijn via Friesland te bereiken, namelijk Vlieland, Terschelling en Ameland. Schiermonnikoog is via het Groningse Lauwersoog te bereiken en op Texel kom je door vanuit het Noord-Hollandse Den Helder te vertrekken. Ieder eiland is uniek en biedt totaal iets anders. Daarbij komt dat de mogelijkheden voor overnachten het hele jaar door uitstekend zijn. Er zijn prachtige campings en vakantieparken, maar je kunt ook overnachten in een hotel of bed & breakfast. Groepen zijn ook van harte welkom, want op de eilanden vind je enorm veel kampeerboerderijen en andere groepsaccommodaties.

De Waddeneilanden: Texel

Onthaasten gaat vanzelf op dit grootste Waddeneiland. Wist je trouwens dat er net zoveel schapen wonen als mensen? Te voet ervaar je de rust en het landschap op zijn best. Met je voeten op de grond en al je zintuigen wijd open, hoef je niets te missen; het lome gezoem van een bij, de geur van een bijzondere plant, de zon op je huid. Fietsen is ook fijn, met je wind in de haren door de duinen of door gezellige dorpjes. Op Texel heb je alle tijd van de wereld. Je kunt zo lang blijven als je wilt. Overnachten kan op campings, in een vakantiepark, of laat je verwennen in een hotel of B&B. Ontdek hier het aanbod en geniet van Nederland in het klein. Wees welkom op Texel!

Meer over Texel

De Waddeneilanden: Vlieland

Over zee en ver van de woelige wereld, daar ligt Vlieland. In Harlingen stap je op de boot, Je beweegt er te voet of op de fiets. Auto’s zijn er voor niet-eilanders niet toegestaan. Er heerst een weldadige rust. Prachtige zandstranden strekken zich aan de noordkant uit over de lengte van het eiland. In het zuiden van Vlieland vormen de Wadden de horizon. Er zijn bossen en het prachtige kweldergebied ‘de Kroonspolders’ . Het eiland eindigt in een overweldigende zandvlakte, ‘de Vliehors’. Het enige dorp op het eiland is Oost-Vlieland en wordt gedomineerd door de rode vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin. De gevels in het dorp doen denken aan vervlogen tijden. Erachter zijn leuke winkeltjes, gezellige bars en intieme restaurantjes. Overtuigd? Ontdek gauw het aanbod voor een overnachting. Tot ziens op Vlieland!

Meer over Vlieland

De Waddeneilanden: Terschelling

Al van verre heet vuurtoren ‘Brandaris’ je van harte welkom. Het grootste Friese Waddeneiland Terschelling heeft voor ieder wat wils. Terschelling is rijk aan natuurgebieden en culturele festivals. Terschelling is rijk aan natuurgebieden. De Boschplaat is de bekendste en het summum van rust en ruimte. Een wandeltocht naar het oostpunt van het eiland biedt adembenemende vergezichten. Je kunt eindeloos fietsen en wandelen door de duinen of bossen.

Opvallend is dat elk dorp zijn eigen karakter heeft. Voor cultuur zit je dus op Terschelling goed. Bekend is het culturele festival Oerol Festival dat altijd in juni plaats vindt. Tien dagen lang is het eiland het podium voor locatietheater, straattheater, beeldende kunst, muziek en diverse cross-overs.

Meer over Terschelling

De Waddeneilanden: Ameland

Ameland is het vierde eiland en is bereikbaar vanaf Holwerd in Friesland. Ameland bestaat voornamelijk uit zandduinen en in het oosten vind je een natuurgebied, het Oerd. Op Ameland is je eigen voertuig toegestaan. Ook op dit Waddeneiland kun je kamperen, maar overnachten in een huisje op een vakantiepark behoort ook tot de mogelijkheden. In de dorpen vind je verschillende uitstekende hotels en restaurants. Geniet van het mooie en gezellige Ameland en ontdek het aanbod voor overnachten!

Meer over Ameland

De Waddeneilanden: Schiermonnikoog

Het kleinste eiland van de vijf! Het eiland is te bereiken vanaf het Groningse Lauwersoog, maar als bezoekers laat je daar je auto achter. Op Schiermonnikoog zijn voertuigen namelijk niet toegestaan. Mede hierdoor wordt het eiland enorm geroemd om zijn rust. Op Schiermonnikoog kun je liggen op het breedste strand van Europa. Op de oostelijke punt van het eiland waaiert dat strand uit in een enorme zandvlakte. Er heerst een oorverdovende stilte. Het hele eiland is Nationaal Park vanwege de rijke natuur. Als je van het vogelleven houdt, is Schiermonnikoog een must. Geniet volop van dit mooie eiland, te voet, met de fiets of tijdens een frisse duik in zee.

Meer over Schiermonnikoog

 

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.