Wandelen in Friesland

Ontdek alle routes

Wil je wandelen in Friesland?


Kom je naar de provincie Friesland om te gaan wandelen? Wandelen in Friesland is een uitstekend idee! De provincie is niet alleen ontzettend mooi, maar biedt ook nog eens erg veel verschillende soorten wandelpaden aan. Ontdek ze allemaal.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Wandelevenementen

Wil jij niet zomaar wandelen in Friesland, maar deelnemen aan een evenement? Het hele jaar door zijn er verschillende wandelevenementen. Tijdens het paasweekend kun je meedoen met de Damshus wandeltochten in de omgeving van Nij Beets. Ook kun je deelnemen aan de 3 Provinciën Wandeltocht in Bakkeveen. Je kunt verschillende afstanden kiezen van 5km tot en met 40km. Hier ga je wandelen in de afwisselende omgeving waar Friesland, Drenthe en Groningen samenkomen. Ook kun je nachtelijk wandelen in Nieuwehorne met de avontuurlijke NachtSwalkerstocht. Er zijn meer dan genoeg opties om mee te doen met een evenementen voor wandelen in Friesland. Ontdek ze allemaal.

Wandelroutes in Friesland

In Friesland vind je veel wandelroutes die je langs de mooiste stukjes natuur brengen. Wandelroutes vind je op de Waddeneilanden, langs het water en tussen de bossen. Wandelen is ontzettend leuk, gezond en gevarieerd. Je vindt meer dan 50 wandelroutes om te wandelen in Friesland. Daarnaast zijn er ook veel arrangementen om meerdere dagen te kunnen wandelen en om iedere nacht op een andere mooie plek te overnachten. Ook vind je veel hotels en B&B’s waar je heerlijk kunt slapen om vervolgens ’s ochtends weer vol frisse moed te voet verder te gaan.

Waarom wandelen?

Friesland biedt de meest diverse wandelpaden die je je kunt bedenken. Je kunt lopen langs het water (zowel langs de zee als langs meren), langs en door prachtige bossen en door uitgestrekte weilanden. Je ziet iedere dag weer wat anders. Nog niet overtuigd?

  • Geniet van de rust en ruimte in de provincie
  • Meer dan 50 wandelroutes
  • Prachtige en diverse gebieden
  • Overnachtingsmogelijkheden die allemaal uitstekend beoordeeld worden

Kom jij naar Friesland om te wandelen? Ontdek direct het aanbod voor overnachten.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.