Restaurant StrAnders
Buren
Bij Restaurant StrAnders proef je de smaken van de zee! Schuif gezellig aan voor een heerlijk diner, uitgebreide lunch of borrel met snelle hap. Zowel voor de lunch als het diner serveren we uiteenlopende gerechten, met voornamelijk seafood.
Sjoch alfêst efkes
Tijdens de culinaire Wadden Weken proef je bij ons het volgende:
Wadden oesters met huisgemaakte vinaigrettes | Gerookte Amelander gans, paddenstoelen, creme van gele rozijnen | Zeebaars, tagliatelle nero, mosselsaus, kruiden uit eigen tuin | Kaasbord met Amelander kazen, noten, Amelander cranberry jam
Boek jouw tafel en ontdek de smaak van het Waddengebied.
Ons keukenteam past veel klassieke bereidingen toe en werkt enkel met verse producten en prachtige ingrediënten van het eigen eiland Ameland. Even geen vis of vlees? De vegetarische gerechten, uitsluitend bestaande uit seizoensgroenten, geven je naast een smakelijke ervaring ook een enorme vitamine boost. De kort maar krachtig uitgebalanceerde wijnkaart is samengesteld in samenwerking met Wijnen van Egbert.
Restaurant StrAnders is toegankelijk voor een breed publiek: jong en oud, foodies of gasten die voor het eerst een gastronomische ervaring beleven. Ons restaurant is gehuisvest in een leuk pand tussen dorp en strand, omringd door Amelander natuur buiten het dorpje Buren. Het leukste visrestaurant van Ameland is een goede uitvalsbasis na een heerlijke strandwandeling of een mooie fietstocht over het eiland.
Het grootste gedeelte van het jaar is Restaurant StrAnders dagelijks geopend. Met een persoonlijke touch wordt jou een smaakvol, gezellig en bovendien onvergetelijk moment bezorgd; Welkom bij Restaurant StrAnders!
Duurzame ondernemer
Bij Restaurant StrAnders staat duurzaamheid hoog in het vaandel!
-
Biodiversiteit versterken
we hebben een beleeftuin aangelegd.
-
Duurzaam gebruik van water
Wij hebben twee regen tonnen. Hiermee geven we de planten en kruiden water mee.
-
Duurzame energiebronnen
We hebben zonnepanelen op het dak, maken gebruik van led-verlichting en we koken op inductie.
-
Gebruik van materialen
Voor onze take-away maken we gebruik van duurzaam verpakkingen. Ook zorgen we ervoor dat we geen plastic gebruiken w.b.t. rietjes/kinderijsgerechten met houten lepel etc.
-
Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde
We kopen lokale producten in. En we investeren in energiezuinige apparaten.
-
Versterken gezondheid en welzijn
Wij hebben een veilige werkomgeving gecreerd, waarin ieder zich op zijn gemak voelt. Ook organiseren wij regemaltig leuke acitviteiten met elkaar om zo aan ontspanning en creativiteit te ontplooien.
-
Versterken van maatschappij en cultuur
We hebben oog voor culturele diversiteit en zorgen actief voor gelijke kansen. Ieders talent telt, we luisteren en vertellen onze mening met respect voor elkaar.