Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Weekend van de Wetenschap

Leeuwarden

Het Weekend van de Wetenschap vindt dit jaar plaats op 5 en 6 oktober. Het Natuurmuseum Fryslân doet mee met twee activiteiten: op zaterdag komt NEMO Science Tour naar het museum, op zondag geeft Melanie During een lezing over dinosauriërs.

Sjoch alfêst efkes

NEMO Science Tour
Nemo Science laat bezoekers kennis maken met de wonderlijke wereld van de wetenschap. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom verandert het geluid van een auto als hij voorbijrijdt? En hoe lanceer je een raket met een fietspomp? In een demonstratie van 20 minuten zien bezoekers spectaculaire experimenten.

De demonstraties vinden plaats op zaterdag 5 oktober van 11.00-16.00 uur. Naast een entreekaartje voor het museum zijn er geen extra kosten. Aanmelden is niet nodig.

Lezing met workshop Melanie During
Melanie neemt bezoekers mee naar de tijd van de dinosauriërs. Wat voor dino’s waren er allemaal? In welke groepen kunnen we ze onderverdelen en hoe onderscheiden we ze? En hoe weet een paleontoloog eigenlijk van welke dino de botten zijn?

Zo’n 66 miljoen jaar geleden eindigde het tijdperk van de dinosauriërs heel abrupt. Aan de hand van directe slachtoffers viel te achterhalen in welk seizoen dit gebeurde. Maar waarom maakte het seizoen uit? Melanie schreef er een boek over: ‘De Laatste Lente van de Dinosauriërs’.

Na de lezing gaan kinderen zelf aan de slag en een dino skeletje in elkaar zetten.

Melanie During is paleontoloog en bekend van tv programma’s als De Slimste Mens en Zapp’s Earth Challenge. Haar boek is te koop in de museumwinkel. Na de lezing met workshop is er gelegenheid om het boek te laten signeren.

De lezing met workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en vindt plaats op zondag 6 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Naast een entreekaartje voor het museum zijn er geen extra kosten. Aanmelden gaat via: aanmelden@natuurmuseumfryslan.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen.

Wannear:
5 en 6 oktober
Priisynformaasje:
Fan € 6,50 (Bern)
Ofstân nei jo lokaasje:

Hjir fine jo Weekend van de Wetenschap

Schoenmakersperk 2
8911EM Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten