Woudaaproute
Farre wurdt in famylje-útstapke. De stikmannige berne-aktiviteiten meitsje fan dizze farrûte in ûntdekkingsreis foar de hiele húshâlding. De nije Woudaaprûte lit it folsleine gesin genietsje fan it Fryske marregebiet. Far lâns Terherne, Langwar, Wâldsein en Heech en sjoch dat bern oeral wolkom binne.
Lokaasjes op dizze rûte
Begjinpunt
Midstrjitte
8551 PG Woudsend
Navigeer naar startpunt
Woudsend (Wâldsein)
Woudsend is een dorp ingeklemd tussen het Heegermeer en Slotermeer
Korenmolen 't Lam
Mole 't Lam is de oudste korenmolen van Friesland en staat in Woudsend, waar de molenaar en zijn vrouw koren en graan ambachtelijk malen tot meelproducten en diverse broodmixen.
Dorpswandeling 11-stegentocht door Woudsend
In het historische dorp Woudsend is veel te zien, ontdek de historie, de smalle steegjes en de oude verhalen tijdens de dorpswandeling door Woudsend. Onder leiding van een gids wandelt u door het oude centrum en de vele steegjes. Tijdens de wandelin...
Dorpswandeling 11-stegentocht door Woudsend
Dorpswandeling 11-stegentocht door Woudsend
Molestrjitte
8551 NZ Woudsend
Nije Wellebrêge Woudsend
De Nije Wellebrêge vormt de verbinding tussen het meer de Kûfurd en watersportdorp Woudsend.
De Kûfurd
De Kûfurd is een meer wat op de grens van Súdwest-Fryslân en de Fryske Marren ligt.
Langweerder Wielen (Langwarder Wielen)
De Langweerder Wielen liggen ten westen van Joure.
Strand Langweer
Een strandje in Langweer aan de Langweerder Wielen in Langweer waar kinderen naar hartenlust kunnen zwemmen en spelen op de speeltoestellen.
Langweer (Langwar)
Langweer is een echte watersport bestemming. Vanuit dit centraal gelegen dorp in het Friese merengebied, kun je in alle richtingen varen.
De Langweerder Molen
Op de grens van Langweer en buurdorp Boornzwaag, staat al sinds 1782 de kenmerkende Langweerder Molen. In deze prachtige en in 2010 geheel gerenoveerde molen kunt u nu in nostalgische stijl overnachten.
Strandje Put van Nederhorst
De Put van Nederhorst of 'het gat' zoals de plas plaatselijk wordt genoemd is een stukje water gelegen vlakbij Joure aan de A7. De put is ontstaan door het afgraven van zand ten behoeve van de aanleg van de A7 tussen Sneek en Joure.
Brug Noorder Oudeweg
De Noorder Oudeweg is geen weg voor automobilisten, maar een waterweg! Deze waterweg verbindt de Langweerder Wielen met het meertje de Alde Wei bij Broek.
Goaiingarypster Puollen
De Goaiingarypster Puollen staat op meerdere plaatsen in directe verbinding met het Sneekermeer.
Brug Heerenzijl
De brug Heerenzijl is te vinden tussen de Friese watersportdorpjes Terkaple en Terherne aan de Hearresyl weg.
Aanlegsteiger SN09A
Publieke aanlegplaats op een eilandje in de Terkaplester Puollen, vlakbij het dorp Terherne.
Terherne (Terhorne)
Terherne staat bekend als Kameleondorp en is een eiland in het Sneekermeer. Aan de ene kant vind je het meer en aan de andere kant de Terhernster poelen.
Kameleon Terherne
In het Kameleondorp, daar komen de verhalen tot leven. Ben jij een echte avonturier? Stap dan in de voetsporen van Hielke en Sietse en kom naar Terherne.
Strandje Snitsermar (Terherne)
Aan het Snitsermar is een gras/zandstrand met een afgezet ondiep stuk zodat de kleine zwemmertjes niet te ver het Snitsermar opzwemmen. Je vindt het strand bij de pier aan de noordkant van Terherne.
Sneekermeer (Snitser Mar)
Het Sneekermeer (Fries en officieel: Snitser Mar) is uiteraard bekend van de Sneekweek, de jaarlijkse zeilwedstrijden die hier op het meer gehouden worden.
Kolmeersland Starteiland Sneekermeer
Net buiten Sneek, in het Sneekermeer, ligt het Kolmeersland, oftewel het Starteiland, dat vooral bekend is vanwege de zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek en het skûtsjesilen. Rondom het eiland kan worden aangemeerd in één van de jachthavens.
Kolmeersland Starteiland Sneekermeer
Kolmeersland Starteiland Sneekermeer
Starteiland
komeerlan 1
8626 GD Offingawier
Houkesloot Akwadukt
Als je vanaf het Sneekermeer, Sneek invaart, vaar je op een gegeven moment over het Houkesloot Aquaduct (N354) heen.
Sneek (Snits)
Elfstedenstad Sneek is een levendige stad in Zuidwest Friesland met een groot winkelaanbod en vele gezellige terrasjes in het centrum.
De Waterpoort
De Waterpoort in Sneek is misschien wel het meest bekende icoon van de stad. Dit stenen bouwwerk kenmerkt zich door de twee achtkantige torens.
Geau Akwadukt
Het aquaduct over de Geau (Geeuw) bevindt zich aan de zuidzijde van de waterrijke Elfstedenstad Sneek en is onderdeel van de rondweg om Sneek.
Terpensmole IJlst
De Terpensmole heeft niet altijd vlakbij IJlst gestaan, en heette ook niet altijd zo. De oorsprong van de molen ligt in Grou, daarna Sneek en is uiteindelijk in IJlst terecht gekomen.
IJlst (Drylts)
Elfstedenstadje IJlst ligt vlakbij Sneek en staat bekend als de houtstad van Friesland.
Houtzaagmolen De Rat
Aan de boorden van de Geeuw, de eeuwenoude vaarverbinding tussen IJlst en Sneek, staat de unieke houtzaagmolen "de Rat" die nog volop in productie is.
Museum en werkplaats Houtstad IJlst
Beleef de historie van IJlst met een actief bezoek aan Museum en werkplaats Houtstad IJlst. De stad is door de eeuwen heen verbonden met hout.
Bezoekerscentrum en VVV Heeg
Bezoek het interactieve bezoekerscentrum in Heeg. Een inspirerende plek die uitnodigt tot ontdekking. Koop hier de leukste souvenirs en tickets voor een tocht met de palingaak.
Natuureiland De Gouden Boaiem
Op afspraak: Bezoek het natuureiland de Gouden Boaiem en ontdek onze passie voor natuur en melkveehouderij. De boerin vertelt je alles over dit unieke natuurgebied. Naast excursies verkopen we ook vlees van onze eigen koeien. Vraag boerin Pytsje.