Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Avontuurlijk met je camper door Fryslân

| Visit Friesland

De koplampen van je camper lijken je aan te staren, alsof ze vragen: “Zullen we er nog even op uit?” Natuurlijk ga je dat avontuur aan. Dit is een blog voor wie niet stil kan zitten, het meeste uit de dag wil halen en houdt van natuur. Je leest hier hoe jouw uitstapje naar Fryslân eruit kan zien. 

driedaags avontuur

Bekijk ook hoe Brina en Igor deze reis beleefden! Zij kwamen met hun camper naar Friesland en ontdekten tijdens de 3-daagse trip het diverse landschap, de gemoedelijke sfeer en de rust en ruimte die Friesland te bieden heeft. 

Reel (1)
  • Reel (1)

Dag 1

Tip voor het avondeten: In de eeuwenoude Slotplaats eet je als een adellijke. Op het menu spelen groenten de hoofdrol. Vanwege de verhouding 80% plantaardig en 20% dierlijk, geniet je van een maaltijd met minder impact op milieu en omgeving. 

Dag 2

Dag 3

Tip voor de lunch: Zodra alle modder van je is afgespoeld, is het de moeite waard om Dokkum te bezoeken. In een eeuwenoud hoekpand zit Stadscafé Artisante. Daar heb je uitzicht over de gracht en De Syl met haar historische panden. 

Tip voor het avondeten: Tijdens het diner kun je napraten over al het moois wat je hebt gezien de afgelopen dagen. Het Grand Café WALD in Kollum is eigentijds en biedt culinaire verrassingen waarbij de lokale sfeer ook te proeven is.