Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Speelboerderijen in Fryslân

| Wendy Bosma-Timmer

Stap binnen in de wereld van de Friese speelboerderijen en laat je verrassen door de veelzijdigheid. Van knuffelen met konijnen tot het voeren van geiten, er is voor ieder wat wils. Voor gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol plezier en ontdekking, zijn de Friese speelboerderijen een absolute aanrader. Hier kunnen kinderen zich uitleven en ouders genieten van de rust en ruimte. De geur van vers hooi, het geluid van kakelende kippen en het gevoel van zachte dierenhuiden maken het een toffe ervaring die je niet snel vergeet.

geele bosch

oldeholtwolde

Boerderij De Geele Bosch is een plek waar van alles te beleven is! Kom knuffelen met de dieren, eet een ijsje op het terras of verdwaal in het avonturenbos. De camping is vrij toegankelijk en overal vind je leuke speeltoestellen en dingen om te doen. Ook vind je er een speelhooizolder,  kun je er kano's huren en kinderfeestjes vieren.

Voorproefje: bekijk vast deze video van Kinderuitjes Friesland

Ontdek nu

De Omleiding

feanwâlden

Maak kennis met Boerderij de Omleiding. Deze oude schuur is verbouwd tot tof restaurant én je kunt er eindeloos spelen en dieren kijken. Van zandbak tot glijbaan en skelter tot trampoline. Ook kun je er heerlijk eten en sups, kano's en sloepen huren.

Nieuwsgierig? Krijg vast een voorproefje.

Ontdek nu

d'elf ieken

elsloo

Er is voor kinderen veel te doen, zowel binnen als buiten. Ze kunnen rondrijden op skelters en traptrekkers, of springen op het luchtkussen. Bij mooi weer is er plezier met water en zand naast de wipwap, schommel en kabelbaan. Bij minder goed weer is er binnen genoeg vermaak. Heit, mem, pake én beppe kunnen op het verwarmde binnenterras genieten van een kopje koffie.

Ontdek nu

boer bart

rotstergaast

Beleef het avontuur bij Boer Bart! Kinderen kunnen hier veilig binnen de hekken spelen in een natuurlijke setting. Ze kunnen rondrijden op traptrekkers, skelters, springen op trampolines en spelen met waterpompen. Maak persoonlijk kennis met het boerenleven door zelf eieren te verzamelen uit het kippenhok of te wandelen over het 'Boerenpaad', waar avonturiers kunnen slingeren over de sloot of hun handen wassen in de waterval.

Ontdek nu

boereiis

akkrum

Bezoekers van deze boerderij hebben de mogelijkheid om in de stallen naar de melkkoeien te kijken en ze zelfs te aaien. Kinderen kunnen zich uitleven in de grote speeltuin, die onder meer is uitgerust met verschillende klimtoestellen, speeltractoren en een 'springbult'. Ondertussen kun je op het terras genieten van een ijsje of andere heerlijke Friese lekkernijen!

Ontdek nu

doniastate

stiens

Maak kennis met de boerderijdieren door te kijken, ruiken, aaien en soms zelfs te knuffelen. Er valt veel te leren over de dieren en de herkomst van ons voedsel, met informatieve borden bij veel van de dieren. Na het vertroetelen van de dieren is er volop gelegenheid om te spelen in de speeltuin met verschillende speeltoestellen, waaronder een trapautobaan. Ook zijn er een speurtuin en een kabouterbos voor de allerkleinsten.