Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Camping Vrijhaven

Heeg

De camping op de grens van land en water.

Neem alvast een kijkje

De camping ligt nog net binnen de bebouwde kom van het toeristische en fotogenieke Friese dorpje Heeg en direct aan het water, met eigen strandje. Vanaf de camping heb je het mooiste uitzicht op de zons op en ondergangen! 

De eigenaren van de camping (Jacob en Karin) en hun medewerkers zullen alles doen om ervoor te zorgen dat hun gasten een onvergetelijke tijd zullen hebben. De persoonlijke aandacht, de opmerkelijke service en sfeer, maakt dat je je hier snel welkom en verwent voelt!

EEN BREED AANBOD AAN WATERSPORTACTIVITEITEN

De camping biedt een heel breed scala aan watersportmogelijkheden aan. Van kano en S.U.P. board tot en met een polyvalk. En vanzelf hoef je de kunst van die watersport nog niet te beheersen. Er zijn voldoende instructeurs die je desgewenst met een priveles kunnen ondersteunen. De eigenaren delen met plezier de routes in de omgeving. Want je weet dat Heeg het Watersportmekka is van Europa. Vanaf de camping heb je eindeloos veel mogelijkheden!

Duurzame ondernemer

Bij Camping Vrijhaven staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

  • Biodiversiteit versterken

    - We hebben een vlindertuin, brandnetels blijven staan want die trekken vlinders aan, en de voortuin van de receptie staat vol met planten die insecten lokken. - Er worden rozebottels gebruikt in plaats van prikkeldraad, wat tevens ook prachtig wintervoer is voor de vogels. - Er is een moestuintje, en een paar keer per jaar wordt er een (on-)kruid pluk wandeling gehouden voor gasten. - Er zijn veel hoge en oude bomen die de temperatuur lager houden, de lucht zuiveren en de biodiversiteit bevorderen. - Green Key Goud

  • Duurzaam gebruik van water

    Naast waterbesparende installaties is bewustwording omtrent watergebruik ook belangrijk. Zo hangt er een bordje bij het toiletgebouw die de gasten bewust maakt van de hoeveelheid water die een kraan en douche verbruiken.

  • Duurzame energiebronnen

    - We verduurzamen niet alleen het eigen energieverbruik, we willen ook anderen inspireren om (thuis) hetzelfde te doen. Met de hooikist die we te leen hebben voor gasten hopen we bijvoorbeeld bij te dragen aan de bewustwording omtrent energieverbruik. - Green Key Goud

  • Gebruik van materialen

    - We doen aan hergebruik/upcyclen. Zo hebben we een beachbar gemaakt uit een voormalige scheepscontainer, en een zithoek gemaakt van een caravan die anders naar de sloop ging. - Met een bakfiets halen we bij de campinggasten het afval op. Dit niet alleen als extra dienst voor de gast, o.a. door meer bewustwording zorgde dit ook voor een afname in de hoeveelheid afval, en dus lagere afvalkosten. Een win-win. - We hebben een ‘no waste bak’. Als gasten aan het einde van hun vakantie bijvoorbeeld producten overhouden dan kunnen ze die daarin plaatsen. Zo kunnen andere gasten de producten weer gebruiken, i.p.v. dat ze worden weggegooid. - Green Key Goud

  • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

    Uiteindelijk hopen we dat gasten een paar ideeën mee naar huis nemen en hun gedrag iets zullen aanpassen. Zo wordt niet alleen de camping meer circulair, maar de hele maatschappij. Mensen laten ervaren, inspireren en motiveren, daar zit vooral ook de vergroting van de impact die een individuele onderneming kan hebben.

  • Versterken van maatschappij en cultuur

    Uit de creatieve aanpak (en samenwerking met de gasten) zijn al diverse projecten ontstaan. Enkele voorbeelden zijn de literaire caravan met o.a. Tommy Wieringa en Mensje van Keulen, en een Nachtkijkers Film Festival.

Lees meer over duurzaam reizen
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten