Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Open monumentendag in Allingawier

Allingawier

De grote kerk van Allingawier en het rijksmonument de Izeren Kou, zijn open tijdens Open Monumentendag. In de kerk is een expositie te bewonderen van Gerrit Terpstra.

Neem alvast een kijkje

‘Museumdorp Allingawier’ open met Monumentendag

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het weer open monumentendag en het kleine dorp Allingawier doet voor het eerst mee.
Naast dat de Grote Kerk wordt opengesteld, gaat ook het oude rijksmonument de boerderij de Izeren Kou open.

De Grote Kerk
De Grote kerk Allingawier stamt uit 1635. Tijdens het monumentenweekend is een expositie te zien van Gerrit Terpstra. Deze beeldende kunstenaar heeft van alle 55 kerken die in het bezit zijn van Stichting Alde Fryske Tjerken (waar de Grote kerk ook onder valt) lino afdrukken gemaakt. Hier zijn prachtige kunstwerken van gemaakt. Een aantal van deze lino’s zijn tijdens het weekend te zien, maar ook te koop in de Grote Kerk.

De Izeren Kou

Rijksmoment de Izeren Kou opent speciaal voor dit weekend zijn deuren. Het museumdorp was de laatste maanden volop in het nieuws, maar heeft nu weer een enthousiaste nieuwe eigenaar. Hoewel de plannen nog in ontwikkeling zijn, kunnen bezoekers alvast een kijkje nemen in de oude monumentale boerderij. De Izeren Kou is een boerderij van het kop-romptype uit de 18e eeuw

Het is mogelijk om koffie en thee te drinken, met wat lekkers.

Openmonumentendag is van 10.00 – 17.00 uur. Het adres is kerkbuurt 21 en er is ruime parkeergelegenheid op het Jouke Reidsmaplein.

Wanneer:
14 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Open monumentendag in Allingawier

Grote Kerk
Kerkbuurt 21
8758 LE Allingawier
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten