Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Fietstocht sporen in het landschap

Buitencentrum Drents-Friese Wold, Appelscha

We trekken er per fiets op uit tijdens de Beleefweek in de Drents-Friese Grensstreek. Op zaterdag 21 september kun je met twee gidsen van Staatsbosbeheer een mooie fietstocht maken door het Drents-Friese Wold.

Neem alvast een kijkje

Fietsen in het Drents-Friese Wold

Verhalen van het landschap

We trekken er per fiets op uit tijdens de Beleefweek in de Drents-Friese Grensstreek. Op zaterdag 21 september kun je met twee gidsen van Staatsbosbeheer een mooie fietstocht maken door het Drents-Friese Wold. Dit nationaal park is op dit moment na de Veluwe het grootst aaneengesloten bosgebied van Nederland, maar dit is niet altijd zo geweest.

De gidsen die de excursie begeleiden zijn beide erg geïnteresseerd in landschapshistorie en zullen de deelnemers veel kunnen vertellen over hoe het Drents-Friese Wold is ontstaan en ontwikkeld tot het gebied dat het nu is. Dit doen ze niet alleen aan de hand van verhalen, maar ook door het laten zien van zichtbare elementen in het landschap.

Sporen uit het verleden

Als je weet hoe je moet kijken, kun je in het landschap veel sporen zien van vroeger. Delen van het Drents-Friese Wold werden al bewoond in de vroege steentijd (13.000-8000 voor Chr.) Hiervan zijn niet gemakkelijk sporen terug te vinden, maar van de aanwezigheid van andere bewoners wel. Natuurlijk hebben niet alleen mensen bijgedragen aan de vorming van een gebied, ook de natuur zelf heeft invloed. Hoe ontstond een landschap zoals het Aekingerzand, met duinen en uitgestoven vennen en waarom is er gekozen om bos aan te planten rond het jaar 1900?

Ontdek het antwoord op deze en andere vragen tijdens de fietstocht op 21 september. De afstand ligt rond de 25 km en er wordt op een ontspannen tempo gefietst.

Beleefweek

In de week van 20-29 september vieren we de vierde beleefweek in de Drents-Friese Grensstreek. Een week waarin een heel netwerk van gastheren en (natuur)organisaties binnen deze streek samenwerkt om gasten en bezoekers een week lang het gebied te laten beleven.

Datum: zaterdag 21 sept 2024

Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Kosten: € 12,50 p.p. (vanaf 16 jaar)

Eigen fiets mee

Wanneer:
21 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 12,50 (Volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Fietstocht sporen in het landschap
Buitencentrum Drents-Friese Wold

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten