Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Singer-songwriter Marije de Vries in Houtstad IJlst

Museum en werkplaats Houtstad IJlst, IJlst

Vrijdag 28 maart 20.00 uur komt Marije de Vries, singer-songwriter, voor u zingen. Haar muziek is een unieke mix van traditionele Americana en moderne folk. Haar zang wordt vaak vergeleken met die van Eva Cassidy en Joan Baez.

Neem alvast een kijkje

Vrijdag 28 maart 20.00 uur komt Marije de Vries, singer-songwriter, voor u zingen. Haar muziek is een unieke mix van traditionele Americana en moderne folk.

Haar zang wordt vaak vergeleken met die van Eva Cassidy en Joan Baez.

Geboren in Alkmaar begon Marije op jonge leeftijd aan haar muzikale reis. Ze studeerde af in muziek aan de Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en dompelde zich al snel onder in de wereld van samenzang en songwriting.
Ze laat zich inspireren door artiesten als Leonard Cohen, Tom Waits en The Weather Station, en genoot al vroeg succes als frontvrouw van de Dream-folkband WONDER.

In het afgelopen decennium heeft Marije muziek uitgebracht als onderdeel van verschillende samenwerkingsprojecten en ze werkt momenteel aan haar eigen carrière. In opdracht van Stichting Liet in Friesland schreef ze twee jaar op een rij liedjes die ze ook uitvoerde voor het gelijknamig songfestival. Met de band WONDER trad ze eerder al op bij Europese festivals waaronder het Showcase festival Eurosonic Noorderslag, Into The Great Wide Open en Grasnapolsky, en ze toerde recentelijk internationaal met het Folk trio Pinfeather.  

Vaak treedt ze op met akoestische gitaar, elektrische gitaar of banjo, gepaard met een blues harp.

De inspiratie die ze nodig heeft voor het schrijven van haar liedjes komt vanuit persoonlijke verhalen of die van de mensen om haar heen.
Maar kan ook gaan over het hoe en waarom van verwonderlijke momenten in dit leven.

Wanneer:
28 maart 2025
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,00
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Singer-songwriter Marije de Vries in Houtstad IJlst
Museum en werkplaats Houtstad IJlst

Sneekerpad 14
8651 NE IJlst
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten