Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

De Ufo’s boven Gorredijk: Ufo’s en de Fryske Folklore – Arjan Sterken

Museum Opsterlân, Gorredijk

Lezing over Ufo’s in volksverhalen van de middeleeuwen tot nu, door folklore- onderzoeker en religiewetenschapper Arjan Sterken

Neem alvast een kijkje

In februari 1974 werden vreemde lichten gezien boven Gorredijk. 50 jaar later organiseert Museum Opsterlân een lezingenreeks over deze historische ufo-golf, de context ervan in de Friese geschiedenis en de invloed van deze gebeurtenis op mensenlevens. Iedere zaterdagmiddag in oktober is er een interessante bijeenkomst over het onderwerp. Na elke activiteit is er gelegenheid om na te praten in het museumcafé tot 17.00 uur.

De derde middag in deze reeks gaat over hoe lang de mensheid eigenlijk al ufo’s waarneemt. Het Ufo-fenomeen kennen we van na de Tweede Wereldoorlog. Voor die tijd zagen mensen echter ook al vreemde dingen in de lucht. Er zijn vele verhalen over lichten die de bouw van kerken aankondigen, de komst van een autoweg, of zelfs de doden komen opwachten. Zijn dit ook UFOs? Arjan Sterken, specialist in volksverhalen van de Radboud Universiteit, kijkt naar de Fryske volksverhalen om tot een antwoord te komen.

Museum Opsterlân organiseert deze reeks in het kader van de Maand van de Geschiedenis, die dit jaar als thema ECHT NEP heeft. Kijk voor meer informatie en de andere activiteiten in deze reeks op www.museumopsterlan.nl.

Kosten: € 5,- per middag
Passe-partout voor 4 middagen: € 17,50 (wordt uitgereikt op 5 oktober)
Vrienden van het museum: € 3,50 per middag

Aanmelden via info@museumopsterlan.nl

Wanneer:
19 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,00
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De Ufo’s boven Gorredijk: Ufo’s en de Fryske Folklore – Arjan Sterken
Museum Opsterlân

Hoofdstraat 59
8401BW Gorredijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten