Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Lezing Bearn Bilker 'Is Friese adel wel echte adel?'

Nieuw

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum, Hegebeintum

Thema van de Maand van de Geschiedenis is dit jaar 'Echt of nep?' In het kader daarvan belicht deskundige Bearn Bilker de geschiedenis van de Friese adel deze avond door deze loep. Want de Friese adel heeft een andere ontstaansgeschiedenis dan adel elders. Is de Friese adel dan wel echt?

Neem alvast een kijkje

Dinsdagavond 22 oktober a.s. komt Bearn Bilker naar het Kennis- en Ynformaasje Sintrum te Hegebeintum in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Thema van de Maand van de Geschiedenis is dit jaar ‘Echt of nep?’

Bilker belicht de geschiedenis van de Friese adel deze avond door de loep ‘Echt of niet echt?’, want de Friese adel heeft een andere ontstaansgeschiedenis dan adel elders. Is de Friese adel dan wel echt? Of heeft het juist unieke eigen kenmerken waardoor het toch adel is? Maar wat is adel eigenlijk? Wat betekent die adel dan in en voor Fryslân? 

Bearn Bilker, deskundig op gebied van Europese vorstenhuizen en adel, neemt u mee in de verhalen over de Friese geslachten die we tot de adel rekenen. Hoe was het vroeger, hoe nu? Aan de hand van verhalen over families en ook over hun staten en buitenplaatsen, vertelt Bilker over een belangwekkend deel van onze geschiedenis.

De lezing begint om 20.00 uur, de toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. In verband met de beperkte ruimte verzoeken wij u zich van tevoren aan te melden via info@terphegebeintum.nl of het contactformulier op de website. Bent u goed ter been? Dan i.v.m. met de beperkte parkeerruimte bij het informatiecentrum graag parkeren op de bietenopslag aan de Harstawei.

Wanneer:
22 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lezing Bearn Bilker 'Is Friese adel wel echte adel?'
Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum

Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum
Pypkedyk 4
9173 GC Hegebeintum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten