Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Onderweg een verse vissalade maken

Fryslân is verbonden met water en dat betekent ook met vis. Van Lauwersoog tot Stavoren vind je verse vis. Deze salade is het hele jaar rond een goed idee. Stap in je camper en toer langs de shops waar je de ingrediënten vindt voor dit recept.

haal hier - de ingrediënten

Vis halen bij De Vismand in Balk 
Het historische centrum met monumentale panden en schilderachtige grachten nodigt uit tot een ontspannen wandeling. Balk is een ideale bestemming voor watersportliefhebbers, met de Friese meren binnen handbereik. En bij Friese wateren krijg je spontaan zin in vis. Voor vis kun je goed terecht bij De Vismand. Hier vind je allerlei soorten vis, maar ook huisgerookte zalm en andere visdelicatessen.  

  • Hier haal je warmgerookte zalm

Verantwoord genieten bij de Graasboerderij in Sondel 
Bij de Graasboerderij in Sondel kijk je je ogen uit. Bij deze ruim opgezette boerderijwinkel worden verschillende producten van eigen productie en van andere biologische leveranciers verkocht. Het ruime assortiment bestaat uit grasgevoerd vlees, (rauwmelkse) zuivel, eieren, droogwaren en biologisch dynamische groenten van het seizoen. 

  • Haal hier aardappelen, mosterd en appels voor de vissalade

vissalade met aardappel en appel

Je hebt nodig:

  • 250 g krieltjes 
  • 200 g warmgerookte zalm 
  • 1 kleine rode ui 
  • 1 appel 
  • +/- 85 g veldsla 
  • 125 g sour cream 
  • 2 tl mosterd 
  • Handje verse bieslook 
  • 2 augurken 
  • Kneepje citroensap 
  • Peper en zout 

Zo maak je het: 

Was de krieltjes en snijd ze door de helft. Kook de krieltjes met schil in ruim kokend water in ongeveer 12 minuten gaar. Snijd ondertussen de appel in blokjes en snijd de rode ui in dunne halve maantjes. Maak nu de dressing. Snijd bieslook fijn en snijd de augurken in kleine blokjes. Roer bieslook, augurken, mosterd en een klein kneepje citroensap door de sour cream. Proef en breng extra op smaak met zout en peper.  Giet de gare krieltjes af en laat even afkoelen, roer daarna de dressing door de aardappelen. Doe veldsla in een salade kom en doe daar de aardappelen over en maak het af met blokjes appel en ui. Verdeel als laatste de gerookte zalm erover.

Deel 3
  • Deel 3

Tips - voor onderweg