Ga naar inhoud
MAP Favorieten 0

Shakshuka uit eigen camper

Shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een tomatensaus en komt oorspronkelijk uit Tunesië.  Jij geeft er een Friese draai aan door het te maken met lokale producten. Stap in je camper en toer langs de shops waar je de ingrediënten vindt voor dit recept.

haal hier - de ingrediënten

Beleef het bij Boer Bart
Een speelboerderij, boerderijwinkel en restaurant in één, dat vind je bij Boer Bart. Elke donderdag kun je ‘Ite by de Boer’, waarbij je meerdere gangen geserveerd krijgt met biologische, lokale ingrediënten. Maar er is ook een boerderijwinkel waarbij je terecht kunt voor allerlei lokale producten.  

  • Hier haal je paprika’s, eieren, tomaten in blik en ui

Friese droge worst bij Slagerij Spijkerman
Slagerij Spijkerman is een echt familiebedrijf. Door de hele regio zijn de producten van Spijkerman goed bekend. Ook kan je hun producten in andere delen van Nederland in de betere delicatessenzaken vinden. De slagerij heeft een worstenmakerij. De echte Friese droge worst mag je daarom niet missen!

  • Hier haal je Friese droge worst

Shakshuka met droge worst

Je hebt nodig: 

  • 100 g droge worst
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 400 g tomaten in blik
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2,5 tl gerookte paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • olie, zout en peper

Zo maak je het:
Snijd de droge worst in blokjes. Snijd de paprika’s in reepjes en snijd de ui in halve maantjes. De knoflook snijd je fijn. Verhit wat olie in een koekenpan bak de droge worst in de pan. Voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe en bak op laag vuur mee, totdat de ui zacht wordt. Doe hierna de paprika erbij en bak zo'n 5 minuten mee. Breng de groente op smaak met komijn- en gerookt paprikapoeder en wat zout en peper. Hierna doe je de tomaten in blik erbij. Roer goed door en bak nog 2 minuten mee. Maak dan met een lepel 2 kuiltjes en doe de eieren er voorzichtig in. Pocheer de eieren op laag vuur tot ze goed gestold zijn. Serveer met een broodje.

Deel 4
  • Deel 4

Tips - voor onderweg