Ga naar inhoud

Op culinaire camperreis door Friesland

dit ga je maken - onderweg

Deel 1: zoete zaligheid

Op naar de eerste kilometers door Fryslân. Voor melk, eieren en kaneel gaan we naar boederijwinkel Feintsje fan Menaam. Vervolgens halen we echte Fryske sûkerbole in Franeker en shoppen we vers fruit bij Bauke. Verrassing: we maken wentelteefjes!

Route en recept

Deel 2: borreltijd

In Achlum stoppen we bij de chocomaat: een zelfbedieningsautomaat vol heerlijke chocolade. Daarna rijden we naar Mevrouw de Molenaar waar je terecht kunt voor handgemaakte producten van eigen steengemalen molenmeel. Tot slot shoppen we lekkers bij de 3-in-1 bakker, kaasboer en slager 'De 3 Ambachten'. Daarmee kunnen we een lekker borrelplankje maken.

Route en recept

3: Visverwennerij

Tijd voor wat hartigs! Verse vis haal je bij 'De Vismand' in Balk. Kun je meteen een wandeling maken door het historische centrum. Daarna rijden we door naar Sondel waar je verse groenten en fruit scoort. Hiermee maken we in de camper een heerlijke vissalade.

Route en recept

Deel 4: Arabische twist

Ken je Shakshuka? Dat gaan we maken! Eerst stoppen we bij Boer Bart om groente en eieren te shoppen. We rijden daarna door naar slagerij Spijkerman voor echte Fryske droge worst om dit gerecht een Friese twist te geven.

Route en recept

Deel 5: Stamppot

Net buiten Munnekezijl, aan de rand van het Lauwersmeergebied, ligt biologisch dynamisch landbouwbedrijf BakkerBio. Hier halen we prei voor onze stamppot. We sluiten onze reis af bij de aardappelautomaat van boerderij de Jong in Ternaard. Handig, want hier kun je 24/7 terecht!

Route en recept