Op culinaire camperreis door Friesland
dit ga je maken - onderweg
Deel 1: zoete zaligheid
Op naar de eerste kilometers door Fryslân. Voor melk, eieren en kaneel gaan we naar boederijwinkel Feintsje fan Menaam. Vervolgens halen we echte Fryske sûkerbole in Franeker en shoppen we vers fruit bij Bauke. Verrassing: we maken wentelteefjes!
Route en receptDeel 2: borreltijd
In Achlum stoppen we bij de chocomaat: een zelfbedieningsautomaat vol heerlijke chocolade. Daarna rijden we naar Mevrouw de Molenaar waar je terecht kunt voor handgemaakte producten van eigen steengemalen molenmeel. Tot slot shoppen we lekkers bij de 3-in-1 bakker, kaasboer en slager 'De 3 Ambachten'. Daarmee kunnen we een lekker borrelplankje maken.
Route en recept3: Visverwennerij
Tijd voor wat hartigs! Verse vis haal je bij 'De Vismand' in Balk. Kun je meteen een wandeling maken door het historische centrum. Daarna rijden we door naar Sondel waar je verse groenten en fruit scoort. Hiermee maken we in de camper een heerlijke vissalade.
Route en receptDeel 4: Arabische twist
Ken je Shakshuka? Dat gaan we maken! Eerst stoppen we bij Boer Bart om groente en eieren te shoppen. We rijden daarna door naar slagerij Spijkerman voor echte Fryske droge worst om dit gerecht een Friese twist te geven.
Route en receptDeel 5: Stamppot
Net buiten Munnekezijl, aan de rand van het Lauwersmeergebied, ligt biologisch dynamisch landbouwbedrijf BakkerBio. Hier halen we prei voor onze stamppot. We sluiten onze reis af bij de aardappelautomaat van boerderij de Jong in Ternaard. Handig, want hier kun je 24/7 terecht!
Route en recept