Ga naar inhoud

Wentelteefjes maken in de camper

Dat suikerbrood uit Fryslân komt weet iedereen, dat het in het Frysk sûkerbôle heet is minder bekend. Jij weet het nu én hoe je deze lekkernij in no-time maakt met lokale producten. Stap in je camper en toer langs de shops waar je de ingrediënten vindt voor dit recept. 

haal hier - de ingrediënten

Langs boerderijwinkel Feintsje fan Menaam
Laat je verrassen bij boerderijwinkel Feintsje fan Menaam. Eerst rijd je een lange oprijlaan op en daarna kom je terecht bij de boerderijwinkel. De reactie van de meeste mensen: ‘Wat is het hier groot!’. En dat klopt ook. Hier vind je een ruim assortiment aan lokale producten. Van vlees tot kaas, peulvruchten, honing, regionale bieren en nog veel meer. Je kunt er zelfs lokale zeepjes kopen. 

  • Hier haal je melk, eieren en kaneel

Meesterlijk gebak en Friese streekproducten bij banketbakkerij Schaafsma
De gebakjes die geëtaleerd staan achter de vitrine zien eruit als smakelijke kunstwerkjes. Ook de speciale bonbons vragen erom om meegenomen te worden. Maar je kunt hier ook terecht voor allerlei Friese specialiteiten, zoals suikerbrood. 

  • Hier haal je suikerbrood

Vitaminen bij Bauke Groenten en Fruit 
Genoeg vitaminen voor onderweg haal je bij Bauke Groenten en Fruit. Verschillende soorten verse producten kun je hier halen. Ook handig voor als je gaat koken in de camper: hier hebben ze ook voorgesneden groentepakketten. 

  • Haal rood fruit voor bij de wentelteefjes

wentelteefjes van suikerbrood

Heel Nederland is er gek op, maar suikerbrood is ooit ontstaan in Friesland. Het zachte, witte brood gevuld met suiker is onweerstaanbaar. Wist je dat je als Friezin vroeger suikerbrood als kraamcadeau kreeg als je was bevallen van een meisje? De kaneel en gember die in het brood zat zou je herstel bevorderen.  

Wentelteefjes zijn al lekker, maar ze zijn fantastisch als je ze van suikerbrood maakt. Met dit recept maak je een smakelijk dessert of verwenontbijt dat je in een handomdraai op tafel zet. 

Je hebt nodig: 

  • 4 sneetjes suikerbrood  
  • 150 ml melk  
  • 1 ei 
  • 0,5 tl kaneel 
  • Olie of boter om in te bakken 
  • Rood fruit of een bolletje ijs om het af te maken

Zo maak je het: 

Kluts het ei, de kaneel en melk in een kom door elkaar. Haal daarna één voor één een sneetje suikerbrood door het eimengsel. Smelt daarna wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Serveer met wat rood fruit. Eet smakelijk!

Deel 1
  • Deel 1

Tips - voor onderweg